Clomid

Clomid

Ik wilde een kind of beter gezegd WIJ wilden een kind. Ik leerde mijn wederhelft kennen in 2006 en wist al heel snel dat hij de man was met wie ik wilde trouwen en kinderen wou krijgen en alle geluk was dit gevoel wederzijds.

Na ons huwelijk in juli 2013 was het voor ons een logische volgende stap om aan kindjes te beginnen en zo vlogen mijn laatste pil strips al snel de vuilbak in.  Ik wilde mij volledig voorbereiden op een eventuele zwangerschap en maakte dan ook een routine afspraak bij mijn gynaecologe voor een standaard onderzoek en ook zat ik toch met wat vraagjes. Ik had namelijk bijna 9 jaar de pil geslikt en vroeg me af of dit invloed zou kunnen hebben bij een eventuele zwangerschap. Ze stelde mij iet wat gerust en informeerde mij dat mijn lichaam eerst moest ontpillen, ze gaf mij 5 tot 6 maanden om een regelmatige cyclus te krijgen na het stoppen van mijn pil.

Mijn lichaam werkte niet mee toen ik toch wel opmerkte dat ik een cyclus van + 40 soms 50 dagen had en iets in mij zei dat ik terug naar de gynaecologe moest. Lang moest ik niet wachten om langs te mogen gaan, een inwendige echo en enkele bloednamen later kregen wij op 14 juli 2014 te horen dat natuurlijk zwanger worden niet ging lukken bij ons en dat ze de natuur een handje zouden moeten helpen.

Ik ovuleer niet = ik heb eitjes maar die groeien niet uit tot een follikel waardoor mijn lichaam geen eisprong maakt uit zichzelf . Ik moest aan de clomid , die eerste ronde zat ik nog vol goede moed maar boy what was I thinking. Door die kleine pilletjes die ik slechts enkele dagen moest innemen kon mijn goed humeur in 0.2 seconden omslaan naar een orkaan van categorie 5. Mijn lieve man heeft het ocharme geweten.

We zijn de trein van fertiliteit ingeduwd die aan 360 km/uur ging met pillen slikken, spuiten zetten, bloedprikken, echo’s en nog eens bloedprikken, wachten op de resultaten om dan uiteindelijk van de gynaecologe te mogen horen wanneer juist mijn eisprong eraan kwam en we ons mochten terug trekken naar de slaapkamer voor enkele verplichte nummertjes, ‘klussen’ noemen ze dit op  9maand.be een forum waar ik veel lotgenoten ben tegen gekomen. Dit was zo’n ver-van-ons-bed-show en absoluut niet wat we verwacht hadden toen ik een jaar voorheen mijn pil strips had weggegooid.

2 gedachten over “Clomid

Voeg uw reactie toe

 1. Het Clomidmonster inderdaad 😬! Die gevoelens als een storm zijn echt niet te doen! Zo hatelijk dat je er geen controle over hebt. Volgende maand is het normaal ook weer van dat hier bij ons, en ik voelde me nu net zo rustig 😕…

  Like

  1. Perfecte benoeming ‘clomidmonster’ . Veel succes voor volgende maand ! Ik duim mee dat het je laatste ronde mag zijn.
   Hier worden alle behandelingen voor onberkte tijd stop gezet en dat geeft mij ook enorm veel rust nu.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: