Zo mooi

De goede dagen volgen elkaar langer op maar soms in een seconde overspoelt het verdriet me , ik verdrink. Het is een soort pijn die zo diep zit dat het fysiek pijn lijkt te doen. Mijn adem stokt en ik kan me niet bewegen. Het overspoelt me bijna telkens wanneer ik alleen ben. Dat kan in de wagen zijn of wanneer ik onder de douche sta, wanneer ik wakker lig s’nachts of wanneer Rein in bed ligt en Dries er niet is. Alleen dan kan ik mijn hoofd leeg maken en komt de golf van emoties recht op me af. Ik verzet me er nooit tegen en laat het liever over me heen lopen dan het gevecht aan te gaan want ik weet dit gevecht win ik nooit. Nooit kom ik dit te boven nooit zal ik haar vergeten en nooit zal ik ooit nog dezelfde zijn.

Nooit wil ik haar vergeten.

Muziek helpt mij om het verdriet en de tranen toe te laten. Zo heb ik via spotify een afspeellijstje gemaakt vol liedjes voor haar, mij Liv* . Liedjes die me raken maar die het ook wat verzachten. Die me aan haar laten denken en waar ik rustig van wordt. Een van de mooiste liedjes is ‘zo mooi’ van de Nederlandse groep Bløf. De tekst brengt me zoveel herkenning en troost en past zo goed bij hoe ik me voel.

Voor diegene die spotify hebben en die het graag willen beluisteren dat kan je hier doen.

Alle deuren stonden open, je kwam er aan
En alles was er klaar voor
We maakten de gebaren die je maakt,
Als iemand welkom is
Zo welkom dat het bijna pijn doet
Pijn van het er bijna zijn

Zo mooi, je was zo mooi, zo mooi
Je had nog mooier mogen worden
Maar je kon het niet
En wij blijven altijd op je wachten

Waar ter wereld we ook lopen, je blijft bestaan
We konden je niet kennen maar we weten wie je bent
En je blijft iemand die welkom was,
Zo welkom dat het altijd pijn doet
Pijn van het er bijna zijn

Zo mooi, je was zo mooi, zo mooi
Je had nog mooier mogen worden
Maar je kon het niet
En wij blijven altijd op je wachten

Je mooie grote ogen die de wereld zouden zien
Je hield ze stevig dicht
Misschien is het maar beter zo, misschien..

Je was zo mooi, zo mooi,
Je was zo mooi, zo mooi
je had nog mooier mogen worden
maar je kon het niet
en wij blijven altijd op je wachten

Je was zo mooi

Alle deuren staan nog open
Jij komt eraan

De storm is terug gaan liggen en ik laat ze los. Ik adem en zet een volgende stap voorruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: