Wensouders

Afgelopen zaterdagavond hadden manlief en ik een date. Maar het was niet zomaar een date met ons twee. We hadden afgesproken met 5 andere koppels. Mensen die we nog nooit eerder hadden ontmoet maar waar we ons zo verbonden mee voelden. Een voor een sterke mensen, prachtige koppels elk met hun eigen verhaal. Samen zijn we allemaal wensouders .

Het klikte vrijwel onmiddellijk met iedereen en terwijl we aan tafel aanschoven werd er al duchtig naar elkaars verhaal gevraagd en geluisterd alsof er geen drempel was. Alles was zo herkenbaar en plots voelde ik me niet meer zo alleen in onze lijdensweg.

Pas op ik kan heel goed praten met mijn liefste ventje. Heb de meest steun gevende ouders die altijd voor ons klaar staan en de beste vriendinnen waar ik altijd bij terecht kan. Maar eerlijk is eerlijk als je hier zelf niet instaat is het soms zo moeilijk om echt te begrijpen wat wij doormaken. Er over kunnen praten met mensen die hetzelfde meemaken , hetzelfde voelen maakt het praten zo veel makkelijker. Er werd lekker gegeten, goed gedronken en veel gelachen tot in de late uurtjes.

Ik had de 5 mooie dames leren kennen via de verdwaalde ooievaar. Toen plots de vraag gesteld werd wie er allemaal afkomstig was van West-Vlaanderen melde ik mij ook aan in het rijtje en zaten we even later onze verhalen te delen op ons eigen Messenger groepje. Al snel hadden we door dat we allemaal wel nood hadden om eens in het echt af te spreken en onze mannen die moesten mee onder lichte dwang al denk ik dat zij zich nog meer geamuseerd hebben dan wij dames.

Het zijn ferme madammen die we wat beter hebben mogen leren kennen. Elk met hun eigen gevecht, ivf, icsi, iui. Sommige zijn al jaren bezig maar hebben nog altijd de strijd niet opgegeven ook al hebben ze al heel wat verloren onderweg ze blijven enorm positief naar de toekomst kijken. Ze zijn een inspiratie voor velen en vooral voor mij. Hun positiviteit warmte en liefde maakt van hen nu al prachtige ouders.

Ik wens hen allemaal een voor een heel snel een gezonde zwangerschap en een wolk van een baby. Ze verdienen het allemaal zo hard en wachten al zo lang het wordt meer dan tijd dat 2018 hun en ook mijn jaar mag worden. Wie weet kunnen we dan later samen op babydate.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: