Regenboogbaby

Regenboogbaby is een benaming die wordt gegeven aan kinderen die geboren zijn nadat de ouders eerder een tragische zwangerschap hebben meegemaakt: bijvoorbeeld een miskraam of het overlijden van de baby in de buik of kort na de bevalling. De regenboog staat voor hoop, omdat het laat zien dat er na regen altijd zonneschijn komt.

Ik heb Rein altijd voor mezelf ook als een regenboogbaby gezien omdat ook hij er gekomen is na het verlies van een eerste kleine sterretje

*in 2014 hadden wij een vroeg miskraam na 6 weken zwangerschap*

November 2017

6 weken na het verlies van Liv* had ik een afspraak in het ziekenhuis voor een na controle. Het regende toen we vertrokken maar in het naar huis rijden kwam plots de zon te voorschijn en bij het in rijden van onze straat merkten we een mooie regenboog op. Ik ben in het algemeen totaal niet bijgelovig maar dit voelde voor mij aan als een teken van Liv*. Ik vond er rust en troost in alsof ze mij een teken gaf dat alles oké is en het gaf me ook hoop dat alles goed ging komen. Sindsdien voel ik mij door iedere regenboog even verbonden met haar.

Woensdag 4 april 2018

1 dag na onze inseminatie zat ik in de auto en toen ik bijna thuis was begon het plots te regenen terwijl de zon ook nog uitzat. Ik begon automatisch te zoeken naar een regenboog. En ja hoor net voor ik onze straat wou in rijden zag ik een volle dubbele regenboog over ons huis. Zo helder van kleur dat ik er kippenvel van kreeg. Ik stapte even uit de wagen om de regenboog helemaal in mij op te nemen. Het was voor mij zo een speciaal moment dat het bijna magisch was. Die regenboog gaf me hoop om de wachtweken te overbruggen na de iui en toen ik twee weken later mijn positieve test in handen had dacht ik even terug aan die regenboog.

Wanneer ik er nu achterna op terug kijk voelt het echt aan alsof Liv* op die dag erbij was en mij wilde vertellen dat onze regenboog eraan komt.

Het kan ook allemaal wel wetenschappelijk verklaard worden en het kan pure toeval zijn. Maar voor mij zal iedere regenboog mijn dochter zijn die even hallo komt zeggen en dan voel ik ze even heel dicht bij me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: