Onze regenboogkindjes

Men gebruikt de term regenboogbaby vaak voor een kindje dat geboren wordt na een miskraam, vroeggeboorte of overlijden na geboorte.

‘Was je niet enorm emotioneel toen Otis geboren werd ‘ ? De vraag die ik telkens opnieuw gekregen heb de afgelopen weken. Natuurlijk was het een emotioneel moment maar volgens mij is iedere geboorte van ieder kind emotioneel. Maar dat bedoelen ze niet wanneer ze de vraag stellen. Onrechtstreeks vragen ze naar Liv* en dat doet me goed.

Ze zijn haar niet vergeten.

Toen Rein geboren werd deed hij dat met veel lawaai en geschreeuw (drie jaar later is er op dat vlak nog niet veel veranderd). Ik huilde toen ook heel hard mee. Eindelijk was hij er ons eerste regenboogkindje 2 jaar nadat ik mijn pil had weggegooid. Een hele moeilijke zwangerschap en op het einde een lange zware bevalling. Ik was stik kapot en lichamelijk voelde ik mij een wrak maar dat kon niet op tegen de liefde die ik voelde voor dat hoopje geluk. Ik heb toen ook veel last gehad gehad van de beruchte babyblues en huilde de daaropvolgende drie weken bijna dagelijks. Je kon dus wel zeggen dat het een intense en emotionele periode was.

En zoals iedere zwangerschap en ieder kindje anders is ervaarde ik die eerste ontmoeting met Otis ook helemaal anders. De zwangerschap en de uiteindelijke bevalling gebeurde zonder veel tegenslagen en ging zo vlot dat ik de tijd niet had om er lang bij stil te staan. Hijzelf was bij de geboorte rustig en toen ik hem op mijn buik legde huilde hij zelfs niet. Hij lag daar rustig te kijken naar mij en ik voelde die rust ook in mij. Ik was opgelucht dat hij er was en op slag terug verliefd. Maar ik werd niet overmand door emoties en tranen waren er bij mij deze keer ook niet. Ik was gewoon ontzettend gelukkig met ons tweede zoontje die er eindelijk was. Onze tweede regenboog.

5 jaar 4 zwangerschappen 1 miskraam 1 sterrendochter en 2 gezonde knappe jongens. Het is een zware en moeilijke weg geweest maar als ik naar Rein en Otis kijk ben ik ontzettend blij dat we nooit de moed hebben op gegeven.

Verliefd en dankbaar voor mijn twee mooie regenbogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: