Komt er nog een kindje?

Wellicht de meest gestelde vraag die we de afgelopen maanden hebben gekregen. Zelfs toen Otis nog maar pas geboren was kreeg ik al de vraag of we na hem nog een kindje willen. Ik vraag me soms af hoe dat komt dat mensen daar zo vaak naar vragen. En als ik het zo hoor bij andere mama’s wordt deze vraag nog het vaakst gesteld wanneer je pas bevallen bent. Euhm halloo mijn down under is zo rauw als filet americain na uren af te liggen zien. Ik kan niet deftig gaan neerzitten zonder een ‘ow’ en een ‘auw’ uit te zuchten! Ik heb dagen niet geslapen en wil wennen aan dat klein hoopje geluk die in mijn armen ligt en de hormonen gieren nog door mijn lijf en dan komen jullie gezellig vragen of we er snel nog eentje gaan maken. Niet voor direct denk ik dan op dat moment niet voor direct !

Maar wat ik nog straffer vind is wanneer de vraag wordt gesteld aan de echte #boysmoms en #girlsmoms. Mama’s die gezegend zijn met twee prachtige kindjes van het zelfde geslacht. Aan ons wordt dus geregeld ook gevraagd of we nog een meisje willen binnen ons gezin. Aan mama’s met twee (of drie of vier) prachtige meisjes wordt de vraag naar een jongetje dan gesteld. En aan de mama’s en papa’s die er dan toch van elks eentje hebben wordt dan standaard gedacht dat daar de broek dicht gaat want ja je hebt een jongen en een meisje dus je bent klaar en als er dan een 3e of een 4e bij komt krijgen die dan nog de vraag of kind 3,4,… wel echt gepland was. Om dan nog de ouders die bewust voor 1 kindje kiezen niet te vergeten want zij worden dan raar bekeken omdat ze het bij eentje houden. Ik kan me aan heel dit gebeuren mateloos ergeren. Alsof een grote familie willen hebben niet meer van deze tijd hoort te zijn. Waarom toch ? Waarom mag een ouder na het hebben van een zoon en een dochter niet verlangen naar nog een kindje. Waarom mag een mama met twee stoere zonen niet verlangen naar nog een jongetje om bij de club te komen. Waarom mogen papa’s niet verlangen naar nog een 4e of 5e kindje? Waarom mogen ouders zich niet compleet gelukkig voelen met 1 kindje op de schoot? Waarom moeten wij ons hier voor gaan verantwoorden en waarom voelen wij de drang om er echt een uitleg aan te geven ? Geen idee dus.

Overdrijf ik hierin? Misschien. Trek ik mij daar iets van aan? Euhm neen.

Maar om dus op de vraag te antwoorden waar iedereen zo nieuwsgierig naar is of dat wij graag nog een kindje willen binnen ons gezin dan is het antwoord daarop volmondig JA ! ! ! Met drie uitroeptekens ja! ja! en ja!

Of er ooit echt nog een kindje zal komen daar kan ik geen antwoord op geven. We zijn zo blij met Rein en Otis en genieten volop om hen te zien groot worden. Of ik mij nu al compleet voel ? Ook daar kan ik geen antwoord op geven. Natuurlijk zouden wij dol gelukkig zijn met een klein meisje om te verwennen. Maar even blij met nog een kleine broer om samen te voetballen. Wij moeten natuurlijk ook rekening houden dat zwanger worden bij ons niet vanzelfsprekend is. Nog eens een iui behandeling opstarten in het ziekenhuis zien we beide ook echt niet zitten op dit moment maar ik kan daar binnen 3 jaar weer helemaal anders tegenover staan.

Ik ben denk ik zo’n mama die altijd zal verlangen naar nog een kindje want in mijn hart is er plaats voor 10 (letterlijk). Rein is ook helemaal in de ban van baby’s en zwangere dames en vraagt regelmatig achter nog een babyzusje en dan zou ik direct terug zwanger willen zijn. Ik kan me ook nu echt nog niet inbeelden dat ik nooit meer zwanger zal zijn en nooit meer een bevalling zou beleven. Dat verhaal is voor mij nog niet af maar een mens moet ook realistisch zijn en soms tevreden zijn met wat je wel al allemaal hebt.

Laat mij voor nu maar gewoon genieten van mijn jongens en laat mijn lichaam maar even tot rust komen. Het heeft namelijk veel te verduren gekregen de laatste jaren en heeft de rust verdiend.

Een ding staat wel vast mocht er hier ooit nog een kindje bijkomen een meisje of een jongen het maakt helemaal niet uit het zou 300% meer dan welkom zijn. En intussen tijd ben ik mega trots om een echte #boysmom te mogen zijn !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: