En toen werd ik spontaan zwanger, na jaren fertiliteit.

31 december 2019

Het is Otis zijn eerste verjaardag. Ik sta misselijk op en heb hoofdpijn. Ik ga naar het toilet en zie dat mijn maandstonden er nog steeds niet zijn. Dag 55 in de cyclus ondertussen. Ik denk nog bij me zelf ‘dit wordt opnieuw een lange cyclus’ en dacht er verder niet overna.

In de voormiddag doe ik samen met Rein en Otis nog enkele oudjaars inkopen. We gaan ook nog even langs de apotheek want Dries had last van een beginnende verkoudheid. Ik wordt bediend en net voor ik wil afrekenen vallen mijn ogen op enkele zwangerschapstesten. Zou ik? Dacht ik bij mezelf en nog voor ik in mijn hoofd kon antwoorden op die vraag floepte hij al uit mijn mond.

Eenmaal thuis wachtte ik nog een vol uur om de test te doen. Ik was volop bezig met het middagmaal voor de kindjes en die hadden voorrang. Eenmaal Otis in zijn bedje lag voor zijn middagdutje en Rein wat ruste voor tv in de zetel kon ik mij niet meer in houden. Ik deed de test en dan was het wachten geblazen. Ik ruimde ondertussen de keuken op en piepte af en toe eens naar het kleine schermpje op de test tot er plots een plus teken verscheen. Ik stond vol verbazing in mijn keuken, tussen de vuile potten en pannen, mijn mond viel letterlijk open en het enige dat ik kon zeggen was ‘mohgow, mohgow, mohgow’ …..

Ik kon niet wachten tot Dries thuis kwam van zijn werk. Hij kon nog net de deur achter zich dicht doen of ik duwde de test al in zijn handen. Ook hij was verwonderd bij het zien van de positieve test. Het eerste wat hij zei was ‘dit meen je niet’ en toen gaven we elkaar een hele lange en dikke knuffel. Zonder dat we iets moesten zeggen tegen elkaar wisten we wat er in elkaar omging. Dit kleintje is zo welkom en was vanaf dit eerste + tekentje heel erg geliefd.

De rest van de dag en avond hebben we Otis zijn verjaardag gevierd. We klonken op het mooie jaar dat 2019 was voor ons en keken vol liefde uit naar wat het nieuwe jaar ons zou brengen want we wisten dat ons volgende avontuur al onderweg was.

2 gedachten over “En toen werd ik spontaan zwanger, na jaren fertiliteit.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: